Wednesday, 18 April 2012

Tambah Ilmu Bukan Hanya di Kelas Sahaja | Pelan Kehidupan


Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Entri kali ni nak bercakap tentang menambah ilmu. Alhamdulillah syukur Allah masih beri kelebihan pada kita untuk kita hirup udara untuk hari ni.

So, back to the topik. Ada orang menganggap bahawa untuk dapat ilmu hanya dari kelas semata-mata. Tapi kena tahu juga ilmu itu cabangnya luas sangat. Tak terhad dalam kelas dan hanya diberi oleh guru ataupun lecturer sahaja. Pada aku,  buku pun tempat kita nak dapatkan ilmu juga. Setakat ne lebih kurang 30 buah buku aku ada. Comes from macam-macam jenis jugak. Islamik ada, motivasi dan juga jenis bisnes.

Dari sini la kadang-kadang benda yang kita tak pernah tahu kita akan tahu. Ya lah, selalunya asyik baca buku teks je kan? Tambah-tambah "student" macam aku ni. Haha.

Tapi konteks ilmu tu meluas. Deria manusia dapat detect ni pun actually it is learning something. Get more things to learn. Worth it! :)

Irfan Khairi cakap jutawan banyak membaca. Tapi jangan lupa aplikasikan ye!

p/s : Tengah start tulis buku motivasi sendiri.

No comments:

Entri Yang Mungkin Korang Minat :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...